Pàgines

diumenge, 28 de desembre del 2014

VIDEO I EDUCACIÓN

A classe de GTIC del dia 16/10/2014 hem estat parlan del llibre Video i Educación escrit per Joan Ferrés, editat per primer cop l'any 1988. 

Concretament vam tractar el primer capítol del qual ens parla de com les noves tecnologies estan ocupan gran part de la nostre vida, aquest món concorda molt amb el món del llenguatge, ja que avui en dia quasi bé tot es transmet per comunicació audiovisual i no escrita. Abans era l'era de l'electrònica, ara és l'era de la informació

En aquest capítol també vam observar que parlava de dos hemisferis, dos hemisferis dels quals es divideix el nostre cervell, l'hemisferi dret, és on hi podem trobar la part més sensitiva on situem els nostres record, les nostres vivències, les nostres alegries, penes etc. Per una altre banda tenim l'hemisferi esquerre on hi podem trobar la part més racional, més pressisa i llògica. 

Un cop finalitzar la parla d'aquest llibre en Jordi Simón ens va fer visualitzar dos videos, un titulat: Historia de Catalunya i l'altre titulat: Dinner for Two

Amb aquest dos vídeos vam fer una gran comparació. El primer, no expressava ni transmetia cap mena de sentiments, no cridava suficient l'atenció, tot el vídeo era molt monòton, en canvi en el segon tot i que eren dibuixos animats va aconseguir expressar sentiments, ja que la música que hi acompanyava era molt adecuada per cada moment. 

Al final vam posar les opinions sobre la taula i ens vam adonar que el vídeo que més gravat sens havia quedat a tothom era el dels dibuixos que equival a l'hemisferi dret, que com he dit abans sol predominar. 

A continuació us deixo els dos vídeos perquè així pogueu fer la comparació vosaltres mateixos:


         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada