Pàgines

dilluns, 22 de desembre del 2014

Llicències d'ús, CREATIVE COMMONS

Creative Commons (CC) és una organització  dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.

Gràcies a Creative Commons podem utilitzar sense cap mena de preocupacions, música, imatges Vídeos, sense demanar permisos ja que, estan al nostre abast, gràcies a la visualització del Codi embed.




Les combinacions es generen al voltant de quatre condicions bàsiques:

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Reconeixement Reconeixement, o Attribution (by): sempre que es reconegui l'autoria de l'obra, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament.

Creative Commons: No Comercial No comercial, o Non Commercial (nc): no es pot utilitzar l'obra ni els treballs derivats per a finalitats comercials.
  • Creative Commons: Sense obres derivades Sense obres derivades, o No derivative works (nd): no es pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original.

  • Creative Commons: Compartir Igual Compartir igual, o Share alike (sa): si s'altera o transforma l'obra, o se'n generen obres derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l'obra original.

Combinant les condicions obtenim les següents sis llicències:
  • Creative Commons: Reconeixement Reconeixement (cc-by): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la generació i distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Reconeixement – NoComercial (cc-by-nc): es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa): no es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): no es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - CompartirIgual (by-sa): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - SenseObraDerivada (by-nd): es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.

Informació llicències i combinacions, extretes de Wikipèdia


Alguns del avantatges que podem esmentar de les llicències Creative Commons són:

Compatible amb altres llicències 

Més facilitat a l'hora d'interceptar infractors

Accés lliure i gratuït

Més relació directe entre l'autor i l'usuari


Per tal d'obtenir un CC al teu blog, cal anar al web de Creative Commons;  dalt de la pantalla (al centre) hi trobem una opció que posa Licencias, cliquem a sobre d'aquesta i ens sortirà una pàgina, la qual hem de baixar a baix fins que ens surti un títol on posi Obtener la licencia; sota d'aquest ens surt un link en blau clar on posa hecho tu elección cliquem asobre d'ell i el copiem.
Perquè en el vostre blog pugui apareixer com a llicència Creative Commons heu de realitzar els següents passos:

1. Anar a disseny 

2. Afegir un gadget que en aquest cas serà: " HTML/Javascript"

3. Com a titul escriure: Creative Commons i a sota enganxar el codi embed copiat ateriorment

4. Guardar i finalitzar 

Aquí us deixo la fotografia del meu blog amb la llicència Creative Commons perquè pogueu veure com us ha d'apareixer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada