Pàgines

diumenge, 28 de desembre del 2014

VIDEO I EDUCACIÓN

A classe de GTIC del dia 16/10/2014 hem estat parlan del llibre Video i Educación escrit per Joan Ferrés, editat per primer cop l'any 1988. 

Concretament vam tractar el primer capítol del qual ens parla de com les noves tecnologies estan ocupan gran part de la nostre vida, aquest món concorda molt amb el món del llenguatge, ja que avui en dia quasi bé tot es transmet per comunicació audiovisual i no escrita. Abans era l'era de l'electrònica, ara és l'era de la informació

En aquest capítol també vam observar que parlava de dos hemisferis, dos hemisferis dels quals es divideix el nostre cervell, l'hemisferi dret, és on hi podem trobar la part més sensitiva on situem els nostres record, les nostres vivències, les nostres alegries, penes etc. Per una altre banda tenim l'hemisferi esquerre on hi podem trobar la part més racional, més pressisa i llògica. 

Un cop finalitzar la parla d'aquest llibre en Jordi Simón ens va fer visualitzar dos videos, un titulat: Historia de Catalunya i l'altre titulat: Dinner for Two

Amb aquest dos vídeos vam fer una gran comparació. El primer, no expressava ni transmetia cap mena de sentiments, no cridava suficient l'atenció, tot el vídeo era molt monòton, en canvi en el segon tot i que eren dibuixos animats va aconseguir expressar sentiments, ja que la música que hi acompanyava era molt adecuada per cada moment. 

Al final vam posar les opinions sobre la taula i ens vam adonar que el vídeo que més gravat sens havia quedat a tothom era el dels dibuixos que equival a l'hemisferi dret, que com he dit abans sol predominar. 

A continuació us deixo els dos vídeos perquè així pogueu fer la comparació vosaltres mateixos:


         

GLOGSTER

A classe de G.TIC, en Jordi Simón ens ha presentat el programa Glogster.
És una eina web 2.0 que serveix per a crear pòsters digitals amb un gran ventall de possibilitats:
  • Editar.
  • Es pot enviar.
  • Afegir-hi imatges.
  • Vídeos.
  • Utilitzar el zoom...
A continuació us deixaré un tutorial  extret de Youtube creat per newlearninguk's channel 

Com parlar bé en públic

Google Imatges

A l'assignatura de COED hem llegit el llibre: Com parlar bé en públic de Joana Rubio i Francesc Puigpelat. 
El llibre tracta tècniques i trucs per parlar bé en públic: des de la preparació inicial: documentar-se del tema a tractar, com elaborar un guió.... fins a l’actitud que ha de prendre l’orador durant l’exposició del discurs.

Consta de nou capítols bastant senzills de llegir i de trobar-ne les idees més rellevants, aquests capítols són:

Els diferents capítols que conté el llibre són: 



1.  La importància de la comunicació oral


2.  Com parlar bé en públic


3. El llenguatge oral


4. El llenguatge corporal


5. Tipus de mitjans audiovisuals: la informació visual


6. Com preparar un discurs: el guió


7. Introducció i conclusió de la presentació oral o discurs


8. Desenvolupament de la presentació oral o discurs


9. Vuit exemples d'altres situacions comunicatives


A estat un llibre molt enriquidor de llegir, ja que m'ha ensenyat a intentar perdre la por davant un públic i a corregir els meus errors. 


Google Imatges



Software lliure

El software lliure és propietat d'una comunitat de programadors. És lliure ja que coneixem el codi font a diferencia dels privatius que són propietat d'empreses, per tan no podem accedir al codi font ja que és amb el que es fa el progama i em de pagar.

En el software lliure hi trobem quatre llibertats: 
- Llibertat de modificar
- Distribuir
- Executar
- Coneixer el codi font

La meta que es vol aconseguir és la lliberació completa del ciberespai, encara que això és un xic complicat ja que la gent utilitza molt més el Software privat perquè és més senzill i és el que utilitza la gran majoria de població. 





Flickr

dissabte, 27 de desembre del 2014

Fem Poesía!

A la classe de COED ens van animar a que l'últim dia de semestre recitessim d'una manera individual una poesía de mínim 3 estrofas de l'autor que nosaltres volguessim.

Crec que aquesta activitat va ser molt productiva ja que poder tenir la llibertat de recitar lliurement el poema que més ens agrades sobre la temàtica que volguessim, això sota el meu punt de vista és el que ha fet que l'activitat sigués molt més enriquidora e imteressant

Aquesta va ser la poesia triada per mi titulada: "No demano gran cosa de M. Martí i Pol "



No demano gran cosa:
poder parlar sense estrafer la veu,
caminar sense crosses,
fer l’amor sense haver de demanar permisos,
escriure en un paper sense pautes.


O bé, si sembla massa:
escriure sense haver d’estrafer la veu,
caminar sense pautes,
parlar sense haver de demanar permisos,
fer l’amor sense crosses.


O bé, si sembla massa:
fer l’amor sense haver d’estrafer la veu,
escriure sense crosses,
caminar sense haver de demanar permisos,
poder parlar sense pautes.


O bé, si sembla massa...
Google Imatges




















PADLET

El Padlet vol simular com un suro on es comparteixen imatges videos, text, on la informació acaba sempre estan ordenada.
                                                                
La única diferencia amb un suro manual és que pot ser compartit a través d’internet, és a dir és multimedial i ens hi podem registrar de manera gratuïta.

En una escola es pot fer servir per compartir amb les families o per demanar alguna opinió alguna activitat, o simplement anar informant de els plans escolars que es realizaran.Té molt bon ús també amb els professors per concretar reunions etc.

Un suro també pot crear emocions encara que és complicat, si que es pot si fets putnuals com exemple un suru ple de fotografies que facin recordar vivències passades.


Una bona idea per a què els nens es familiaritzin amb aquesta activitat seria compartir-ne un amb ells i que aquest vagin fen una entrada al dia.

A continuació us deixaré un link amb la pàgina web per si algí s'hi vol registrar i donar-hi un cop d'ull.



IDENTITAT i TERRITORI

El passat dia 2 de desembre vam tenir que exposar un treball molt personal, un treball diferent als que jo havia realitzat anteriorment.

Aquest s'havia de presentar en parelles i arribar al punt d'intentar coneixens per trobar quelcom en comú entre els dos. Intentant així mostrar els nostres sentiments, les nostres opinions i sobretot, com a punt principal, la nostra VIVÈNCIA, és a dir tal i com ens resumeix el títul inicial, intentar trobar un territori (vivència) en comú, per així conseguir a l'hora de transmetre el missatge que els oients puguin arribar a empatitzar amb nosaltres.

Perquè aquests ho conseguiexin, el discurs havia de ser molt natural, explican anècdotes, mostran algún objecte significatiu etc. Quelcom tan importan com el discurs ho és el de el suport de les TIC, que havia d' aconseguir emocionar d'una manera molt immediata i continua, ja que és el que primer visualitza el públic, els entra a la mirada d'una manera més impactan.

Sota el meu punt de vista crec que tan jo com la meva companya vam aconseguir el proposit d'aquest Treball, nosaltres ens vam endinssar en el mòn de l'art i de l'esport tenin com a referència les nostres grans passions: El Ballet clàssic i el Taekwondo.

A continuació us deixaré la meva presentació visual per si voleu donar-hi un com d'ull, en la qual podreu observar que les fotogràfies han estat realitzades per nosaltres mateixes 


dimecres, 24 de desembre del 2014

BOOKTRAILER

El passat dia 16 de desembre vam haver de presentar un trailer realitzat per nosaltres, però no un trailer qualsevol, sinó un trailer d'un llibre, per promocionar-lo i insitar a la lectura.


En aquest montatge audiovisiual era molt importat el tipus d' escenes que surtien, la música etc. ja que, és en lo que el lector es basa, per després decidir-se a llegir o no, per tant haviem d'aconseguir transmetre interés i emocions amb 1 minut i mig i crec que jo i el meu grup format per: L'anna Velez, Maria Rius, Laia Tort, Sergi Romanillos i jo, ho vam aconseguir.

orwell-550Google Imatges


El llibre que vam decidir triar va ser: 1894 esccrit per George Orwell, no us explicaré de que tracta, sinó que us deixaré a continuació el nostre Booktrailer per insitar-vos a la lectura d'aquest llibre:





COMUNICADOR EN XARXA

El passat dia 16 de Desembre de 2014 després d'haver elaborat el decàleg del bon comunicador, vam tenir que presentar la investigació i el seguiment duran unes setmanes sobre el que creiem un comunicador.


Com a conclusions extretes certa gent va coincidir que la persona triada, havien observat que realment no era un bon comunicador, en canvi com va ser en el nostre cas ens vam adonar que la persona triada per nosaltres: Andreu Buenafuente, realment si era un bon comunicador ja que tenia totes les caràcteristiques fonamentals per ser-ho.

Google Imatges

Per si teniu cert interès, a continuaació us deixaré els links de les seves xarxes socials, del seu programa "En el Aire" i finalment la presentació final realitzada per mi i el meu grup, els quals els components eren: La Laura Rodríguez, Laia Tort, Carla Timoneda i Allen Peralta:

Xarxes socials






Presentació final



Com ha de ser un BON COMUNICADOR?

Una de les bases fonamentals que ha de tenir present una persona, són les bases per conseguir ser un comunicador eficas ja que en el nostre dia a dia la comunicacio es vital, ja sigui a la feina, a casa, amb amics, però sempre ens estem comunican sigui per on sigui, tot gira entorn d'ella

No és el mateix comunicar-se amb amics o amb familia que comunicar-se per exemple amb persones desconegudes o la feina, la comunicació és diferent ja que ha de ser més formal i molt més elaborada.

Fa uns dies a la classe de Coed vam elaborar un decàleg amb deu normas bàsiques que ha de tenir una persona per aconseguir ser un bon comunicador/a.

A continuació us deixo el nostre decàleg elaborat per tota la classe perquè hi pogueu donar un cop d'ull i us pugui ajudar en un futur proper:



DECÀLEG D'UN COMUNICADOR EFICAÇ


  1. Ser breu, precís (paraula exacta) i concís (el moll de l’òs).


  1. Mostrar naturalitat i improvisar la mida justa (no refiar-se de la improvisació).


  1. Elaborar un bon guió (estructura i format) i memoritzar-ne les idees.


  1. Dominar el llenguatge no verbal. Posició del cos: gestualitat, mirada, vestimenta, actitud i somriure.


  1. Controlar la veu: volum, velocitat, vocalització, articulació i actitud, entonació, respiració.


  1. Controlar els nervis: respiració diafragmàtica, silencis i pauses.


  1. Dominar la llengua: registres i varietats i llengua escrita.


  1. Usar suports audiovisuals: creativitat, diversitat de mitjans, no abusar-ne del temps, no duplicitat.


  1. Mostrar “Feedback” retroalimentació i empatia; humor, vivències personals; anècdotes, exemples… . Fer participar al públic, afegir actualitat sobre el tema que es tracta.


  1. Estructurar el discurs: ser reiteratiu; relacionar introducció amb conclusió. Dedicar energia i temps a la conclusió i a la introducció.







dilluns, 22 de desembre del 2014

FLIPPED CLASSROOM

El terme Flipped Classroom és una forma d' aprenentatge combinat i s'anomena així al procés de coneixements que adquireixen els estudiants a clase normalment miran vídeos, fotogràfies, esquemes etc... i un cop arribem a casa treballem sobre aquests coneixements obtinguts previament però amb més elaboració. El mestre pot així avaluar al final als alumnes realitzan treballs colavoratius, pràctics etc...


És un métode que per una part pot funcionar força bé ja que, a classe ens centrem només a practicar i practicar, però per una altre banda, sota el meu punt de vista crec que el mestre ha de donar unes bases inicials més teòriques perquè nosaltres els estudiants puguem treballar amb més facilitat a casa sobre allò que s'està estudian, ja que no tots tenim les mateixes capacitats d'aprenentatge.

A continuació us deixo un vídeo de Lili Preciado on es pot observar clarament què és el Flipped Classroom:


Llicències d'ús, CREATIVE COMMONS

Creative Commons (CC) és una organització  dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.

Gràcies a Creative Commons podem utilitzar sense cap mena de preocupacions, música, imatges Vídeos, sense demanar permisos ja que, estan al nostre abast, gràcies a la visualització del Codi embed.




Les combinacions es generen al voltant de quatre condicions bàsiques:

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Reconeixement Reconeixement, o Attribution (by): sempre que es reconegui l'autoria de l'obra, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament.

Creative Commons: No Comercial No comercial, o Non Commercial (nc): no es pot utilitzar l'obra ni els treballs derivats per a finalitats comercials.
  • Creative Commons: Sense obres derivades Sense obres derivades, o No derivative works (nd): no es pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original.

  • Creative Commons: Compartir Igual Compartir igual, o Share alike (sa): si s'altera o transforma l'obra, o se'n generen obres derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l'obra original.

Combinant les condicions obtenim les següents sis llicències:
  • Creative Commons: Reconeixement Reconeixement (cc-by): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la generació i distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Reconeixement – NoComercial (cc-by-nc): es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa): no es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): no es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - CompartirIgual (by-sa): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - SenseObraDerivada (by-nd): es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.

Informació llicències i combinacions, extretes de Wikipèdia


Alguns del avantatges que podem esmentar de les llicències Creative Commons són:

Compatible amb altres llicències 

Més facilitat a l'hora d'interceptar infractors

Accés lliure i gratuït

Més relació directe entre l'autor i l'usuari


Per tal d'obtenir un CC al teu blog, cal anar al web de Creative Commons;  dalt de la pantalla (al centre) hi trobem una opció que posa Licencias, cliquem a sobre d'aquesta i ens sortirà una pàgina, la qual hem de baixar a baix fins que ens surti un títol on posi Obtener la licencia; sota d'aquest ens surt un link en blau clar on posa hecho tu elección cliquem asobre d'ell i el copiem.
Perquè en el vostre blog pugui apareixer com a llicència Creative Commons heu de realitzar els següents passos:

1. Anar a disseny 

2. Afegir un gadget que en aquest cas serà: " HTML/Javascript"

3. Com a titul escriure: Creative Commons i a sota enganxar el codi embed copiat ateriorment

4. Guardar i finalitzar 

Aquí us deixo la fotografia del meu blog amb la llicència Creative Commons perquè pogueu veure com us ha d'apareixer:








La Wikipedia/Viquipèdia

Com ella mateixa ens informa, la Viquipèdia o bé Wiquipedia és:




La informació, però, ha de ser de fonts fiables ja que sinó els wikipedistes estan en tot el seu dret d'eliminar-la. La informació ha de ser objectiva, és a dir no podem donar la nostra opinió personal, s'ha de buscar un punt de vista neutral perquè la gent pugui contrastar la informació escrita amb la d' altres.

Ens podem crear un compte de manera gratuïta, i partir d'aquell moment introduir-nos en el mon de la Wikipèdia, editan algún tema o simplement corretgir fragments que no són massa fiable o no massa clars.




A classe vam estar treballant més profundament la Wikipèdia per adquirir més coneixements sobre ella, ja que nosaltres la utilitzem de manera continua.

Amb aquesta feina realitzada a classe hem aprés a aportar part dels nostres coneixements per formar part d'aquests cercle anomenat Wikipèdia. 

Document editat
Com editem un document a la wikipedia? Doncs molt sezill, a continuació us ho mostraré:
Un cop ens em creat un compte, quan busquem qualsevol informació, de qualsevol tema podem observar com a la part superior apareix el següent: 

Si fem clic al botó de modifica que a continuació ens apareixhb, els quadre de text per modificar 


A partir del que vaig aprendre a classe de G-TIC vaig buscar un tema per poder editar que m'interesses: Càncer de mama, vaig crear un punt més anomenat: La vida amb càncer, la informació va ser extreta d'una pàgina web del departament de sanitat:  per estar totalment segura de que la informació era fiable  unes setmanes després vaig mirar el tema treballat per si m'ho havien esborrat o editat, però la pàgina estava totalment igual, és a dir, no hi vaig veure cap canvi, vaig suposar que tot estava correcte! 






A continuació us deixo el link del meu article treballat:
http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=C%C3%A0ncer_de_mama

Font d'Informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia





diumenge, 21 de desembre del 2014

Descarregar Música, Fotografíes i Vídeos

Molts cops quan busquem a google imatges, o volem descarregar alguna cançó o algún vídeo trobem que aquests no tenen lliçència Creative Commons. Per això podem usar Flickr, Jamendo i Vimeo el qual són pàgines on podem descarregar Imatges, Música i Videos amb lliçència Creative Commons.

FLICKR




Flickr és una pàgina web, la qual podem fer-la servir de manera on-line sense crear cap compte.



Amb aquesta pàgina podem extreure tot tipus de fotografíes sobre el tema que nosaltres volguem, és més recomenable usar aquest programa que Google Imatges ja que quan busques una imatge per google al principi et surten moltes, però a mesura que vas deslliçan el ratolí cap a abaix les imatges varien una mica del tema escollit. En canvi a Flickr totes les imatges són relacionades amb el tema cercat.




Un tema a destacar d'aquesta pàgina web és que per poder usar una imatge amb completa seguretat les imatges hem de buscar les que tinguin lliçència Creative Commons.

A continuació us deixo el link de la pàgina web:



JAMENDO

Per descarregar música no podem ficar-nos a una emisora de radio ja que és privada per tan, Jamendo és una pàgina web on podem buscar tots tipus de música en el qual els autors no són coneguts pero n' hi trobem de tots els estils.


Busquem el génere o l'instrument que volem de la cançó que tenim pensada, un cop l'hem trobat, la podem escoltar, descarregar i un cop descarregada ens qeda en format mp3.

Les cançons tretes de Jamendo com he dit anteriorment són d'artistes que no són coneguts, i encara que les cançons tampoc ho siguin, molts cops ens transmeten el mateix que les que són conegudes o inclús més.

                                          
Aquí us deixo el link de la Pàgina web com he fet anteriorment:



VIMEO

Vimeo és una pàgina web amb la qual podem descarregar i compartir tot tipus de videos amb lliçència Creative Commons.



Una de les grans avantatges que té Vimeo sobre per exemple Youtube és que els videos no tenen propaganda.

Aquí us adjunto el link de la pàgina web:

https://vimeo.com/ 


Fonts d'Informació: Apunts de classe.