Pàgines

dimecres, 7 de gener del 2015

Les quatre Metàfores

Avui a classe de G-TIC hem estat parlan de l'aprenentatge amb ordinadors i com la tecnologia ens ajuda i ens ensenya. 


El professor Charles Crook de l'Escola de la Universitat de Nottingham va escriure un llibre anomenat Ordenadores y Aprendiaje colaborativo. En aquest, Charles Crook formula quatre models, els quals els presenta en forma de metàfores, que són les següents: 


- Metàfora Tutorial: L'ordinador com a professor, d'aquesta manera es vol suprimir per complet la figura del professor. No és un bon métode d'aprenentatge ja que els hi tanca moltes portes a l'hora de desembolupar el seu aprenentatge.


- Metàfora de la construcció: És l'infant qui controla l'ordinador , no l'ordinador a l'infant. Ell mateix experimenta i després actua segons l'aprenentatge que adquirit, i acaba sent l'infant que dóna les instruccions a l'ordinador.

- Metàfora del laboratori: L'ordinador com a simulador per l'aprenentatge. Els simuladors fomenten l'acció i a la reflexió, però no en excés. 


- Metàfora de la caixa d'eines: L'ordinador no és una simple eina, sinó que té moltes funcions on els infants poden explorar i experimentar, com per exemple fer treballs col.laboratius a través de la web. 


Diferents exemples de simuladors, els quals nem parlat a classe, poden ser: JClic, Dra. Xinxeta, Scratch.

Font d'informació: http://jordimur88.blogspot.com.es/2009/12/les-4-metafores-de-charles-crook.html
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada