Pàgines

dissabte, 3 de gener del 2015

BLOG, BLOGSFERA I L'ÚS EDUCATIU

El blog és un diari interactiu on la persona que escriu (blogger) fa diverses publicacions tan de la seva vida o d'agún tema que l'interesi, aquestes publicacions s'ordenan cronològicament de manera que els que les que llegeixen puguin seguir tot el que s'ha publicat i editat.

Cada publicació s'anomena entrada, en cada entrada realitzada els lectors poden deixar un comentari, el qual és farà públic.

Imatge: Flickr

Ens podem registrar de manera gratuïta, una vegada estem en el món del blog, podem col.laborar e interectuar amb altres blogs d'interés, poguen deixar comentaris com ja he mencionat anterioirment o també des del propi blog tenir la oportunitat d'enllaçar-nos amb altres blogs, webs, fitxers d'àudio, vídeos, etc., entre altres.

Se'n pot fer una classificació no exhaustiva en els tipus següents:
  • Blog personal. El de la persona que explica els detalls de la seva vida.
  • Blog de l'expert sobre un tema. Hi ha moltes persones que utilitzen els seus blogs per transmetre els seus coneixements d'expert. Així, a part de beneficiar tota la comunitat, també n'aprofiten per guanyar notorietat tot incidint en la seva activitat professional.
  • Blog polític. Des de candidats a campanyes electorals fins a gent que aprofita el weblog per a explicar el sentit del seu vot. És habitual veure debats molt vius entre diferents blogs o grups de blogs, tot facilitant la participació dels ciutadans en el debat democràtic públic.
  • Blog professional. Hi ha grups de professionals que es coordinen o expliquen els seus projectes a través de les bitàcoles. Això sol ser molt habitual en projectes de programari lliure.
  • Blog periodístic. Simplement dóna informació, talment un diari tradicional.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada